Info

Vanaf februari 1992 begonnen met het mountainbiken.
De geschikte plek hiervoor was het eindeloze Zoniënwoud. Na verloop van tijd werden de eerste toertochten gereden. Dat waren dan vooral de toenmalige Rider-tochten in de omgeving van Overijse (Sint-Agatha-Rode, Ottenburg, Huldenberg,…). Nadien kwamen dan de verschillende tochten in Oost-Brabant.

Persoonlijke hoogtepunten waren o.a. de Ronde van Vlaanderen in 1998 en 2002 en de deelname aan de “Bataille des Ardennes”  in 1998 en 1999.

De eerste MTB was een Giant Coldrock. Na 6 jaar werd deze vervangen door een Rider Axis.

Tijdens de zomermaanden zijn er de trainingstochtjes in de streek rond Bertem. Het is er zalig MTB’en langs Everberg, Kortenberg, Bertem, Veltem-Beisem,…
Na periodes van regen wordt er wel eens uitgeweken naar het Zoniënwoud : Tervuren, Jezus-Eik, Hoeilaart,…

Sinds augustus 2004 kan je mij ook tegenkomen op een koersfiets; een Granville.
Deze fiets wordt vooral gebruikt worden voor lsd-trainingen langs het kanaal Leuven-Mechelen, de beklimming van de Mont-Ventoux en af en toe een cyclo-tocht.

Maandag 11 juli 2005.

Mijn sportief hoogtepunt. Samen met mijn broer Danny vanuit Sault naar de top van de Mont Ventoux. Het weer is ideaal en met rugwind wordt de top behaald in 1.40 uur.

Op 29 augustus 2004 tijdens de toertocht in Villers-la-Ville de eerste zware kwetsuur met het mountainbiken : linker sleutelbeen gebroken. Na 2 maanden van inaktiviteit terug beginnen fietsen met een bang hartje.

Na 10 jaar trouwe dienst is de Rider in 2007 vervangen door een Lapierre ProRace 400.

In 2021 is de Lapierre ProRace 400. nog steeds in topconditie maar het bergop rijden wordt steeds moeilijker. Daarom overgestapt naar een e-mtb ; de Haibilke HardSeven 8.0

Haibike HardSeven 8.0 e-bike-1.jpg